Skate vs Tony Hawk

Ha plogut molt des que l’any 1999 va veure la llum Tony Hawk Proskater, el primer d’una saga de 12 entregues produïdes per Neversoft que han pres des dels seus inicis la figura d’un dels skaters més coneguts de tots els temps com a eix vertebrador del joc. Les primeres entregues van tenir un èxit brutal amb milions de exemplars venuts arreu del món. Tot i així Neversoft va arribar a un punt d’estancament degut a la sobreexplotació de la saga. De mica en mica els jugadors van anar perdent l’interès, ja que cada any en sortia un de nou i les varietats respecte als anteriors cada cop eren menys perceptibles.

 

En aquest context, l’any 2007  Activision i Electronic Arts van revolucionar el panorama dels videojocs de skate amb una aposta ferma per refrescar el gènere i captar tots aquells jugadors adictes als pipes virtuals que van quedar desencantats amb la saga de Tony Hawk. El joc va prendre com a títol ni més ni menys que SKATE. Aquest va presentar una modalitat de joc innovadora basada en un mode de joc més realista que tocava de peus a terra. D’aquesta manera segons els tricks que realitzés el jugador presentarien una dificultat més o menys gran en funció de la complexitat del combo que volgués realitzar.

Les posteriors entregues de SKATE han seguit una mica el fil conductor de la primera entrega però amb novetats en quant als entorns gràfics, els quals són  molt més extensos, i interactius. El jugador pot aprofitar cada racó del entorn digital per dur a terme les peripècies que desitji, sempre i quan tingui les habilitats de control per fer-ho. Esperem que la pròxima entrega de SKATE 4 ens porti més novetats sobre rodes!

Finalment, i  ja per concloure, tot i que SKATE  ha representat un pas més enllà en els videojocs de skate, hem de reconèixer que el primer a obrir un mercat va ser Tony Hawk i que si avui dia gaudim d’SKATE es per que hi va haver-hi un predecessor que va fer interessar a milions de joves pel món undergrown del skate.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: