LOUD BITS (Chiptune)

En el post d’avui parlarem de la música de 8 bits, però no de qualsevol música, sinó aquella que es fa amb una de les plataformes que han marcat la infància de tot geek com nosaltres, la famosa, aclamada i inoblidable GameBoy original, aquella que si ens haguessin donat el seu pes en or ens hauria portat de cap a la jubilació anticipada a les Bahames.

L’edat d’or de la música de 8 bits va ser entre mitjans dels 80 i principis dels 90, quan aquest era l’únic mètode per reproduir música en aquell moment. En la actualitat per això ha tornar a agafar força després d’uns anys de capa caiguda. Japó i Estats Units són els principals productors d’aquest tipus de música, i alhora es on han nascut les figures més importants del moviment gràcies a festivals anomenats demoparties les quals estan dedicades a aquesta cultura musical que ha esdevingut undergrownd.

 

 

 

 

El cert és que GameBoy és molt més que una consola portable de videojoc i així ho han demostrat músics com 8 bit Weapon, Baseck o Pixelh8, els quals avui dia són grans referents d’aquesta cultura musical.

Però com ho fan això? Existeixen multitud de programes per fer música de 8 bits o Chiptune com ara  Nanoloop, o Pixelh8 Pro Performer però el més utilitzat és Little DJ per la seva simplicitat. Little DJ incorpora un seqüenciador i sampler per treure el màxim partit a cada bit. Tècnicament, el chiptune es caracteritza per utilitzar samplers de menys de 4 kilobytes reproduïts en bucle mitjançant un seqüenciador i utilitzant envolvents d’amplitud per tal d’atorgar-lis forma.

Per a molts la música pot semblar molesta, però la veritat és que tots aquells que des de petits hem tingut a mà els videojocs, el so ens és molt proper i familiar…tot i que no sempre fa falta que la GameBoy estigui encesa per fer música…

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: