GEARS OF WAR 3

Dedico aquest post a un dels shooters en tercera persona que més m’ha cridat l’atenció aquests darrers anys: Gears of War 3.
La última entrega de la trilogia va arribar als punts de venda el passat setembre de 2011 I s’ha posicionat al mercat com un dels shooters més apreciats entre el públic. Per saber per què farem una mica de repàs sobre les diferents facetes del joc:

Historia

Ens situem dos anys després de la conclusió de l’anterior entrega (Gears of War 2), Marcus Fenix i el seu incombustible equip encara es troben al planeta Sera, però ho fan en pau a bord d’un vaixell en alta mar. Després d’un atac dels Lambent la unitat Brothers to the End s’haurà de posar en marxa per destruir l’enemic totalment i deixar enrere els temps foscos dels que provenen.

Argument

Si bé la primera entrega de la trilogia va ser fortament criticada per l’absència d’un component dramàtic que donés caliu a la història, Gears of War 2 ja va començar a introduir un fil argumental més sòlid que fés més estret el vincle entre els personatges del shooter i els seus jugadors.
En aquesta tercera entrega s’ha dut a terme un treball molt més acurat de l’argument, tal com es pot veure des del inici del joc en el que Marcus té malsons relacionats amb la mort del seu pare. Al llarg dels 5 actes que composen el mode historia, tots els personatges de la unitat Brothers to the end tindran el seu moment emotiu per commoure al jugador.

Mode Cooperatiu i mode multijugador

Un dels molts atractius de GOW3 és la possibilitat de dur a terme el mode campanya en mode cooperatiu en el qual podran interactuar fins a 3 jugadors. Tot i així si el que volem és jugar en xarxa, també tenim la possibilitat d’utilitzar el mode multijugador, en el qual podrem escollir entre diverses modalitats de desafiaments com son:
Duel per Equips: En el qual haurem de matar a tots els membres de l’equip enemic
Zona de Guerra: Que és bastant semblant a l’anterior modalitat, però amb la diferencia que els 10 jugadors participants només tenen una vida per ronda.
Execució: En aquesta modalitat haurem d’eliminar tots els membres de l’altre equip mitjançant execucions.
Capturar al Líder: Tal com indica el nom haurem de capturar el líder del equip enemic mentre protegim el del nostre equip
Rei del turó: Es tracta de dominar certes zones del mapa fins aconseguir una determinada puntuació per poder guanyar.
Pilot: En el mode pilot haurem de lluitar emparellats fins a eliminar al resta de parelles de la pantalla fins que només quedem nosaltres.
Precisament el mode multijugador s’ha millorat en aquesta tercera entrega, ja que gràcies a la incorporació i ús d’un servidor propi el mode en xarxa no pateix cap tipus de retràs, i per tant els jugadors poden gaudir encara més del mode multijugador.

Escenaris

Aquesta entrega explota molt més la faceta èpica dels escenaris, fins a uns nivells increïbles. L’equip d’Epic Game a treballat el màxim tota la direcció artística cuidada fins al màxim detall i oferint al jugador vistes espectaculars d’escenaris de cine. La llum i el color son les vessants més treballades del joc que gràcies a la utilització d’Unreal Engine que carrega més que mai de polígons cada gra de sorra del joc.

Interficie i jugabilitat

Desgraciadament potser un dels punts més fluixos del joc, i és que Epic Games no ha intentat incorporar masses innovacions d’interfície en aquesta última entrega de la trilogia, tal com ho va fer el seu predecessor GOW 2. A més la jugabilitat també segueix una línia molt semblant a les anteriors entregues, en les quals el jugador ha de saber cobrir-se molt bé i executar tots el moviments sincronitzats per tal de poder avançar a través del joc.
Una de les poques novetats incorporades incloses en GOW 3 ha estat la modalitat ARCADE incorporada dins de l’opció multijugador. Segons aquesta modalitat, també competirem amb els mateixos jugadors amics, amb els quals es realitzarà un rànquing de puntuació.

A mode de tancament, tot i admetre que és un joc que arrisca poc, s’ha de deixar clar que és un joc que han de tenir o almenys provar tots aquells enamorats dels shooters. Certament podem dir que Epic Games a volgut concloure la saga amb el fermall d’or.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: